Microplastics wat zijn dat nou eigenlijk?

Overal hebben ze het tegenwoordig over Microplastics maar wat zijn Microplastics nou eigenlijk? Heb jij daar al een idee over?

Microplastics zijn eigenlijk zoals het woord al zegt hele kleine deeltjes plastic. Deze stukjes plastic zijn kleiner dan een halve centimeter en soms zelfs zo klein dat jij ze met het blote oog niet meer kunt zien. De nog kleinere stukjes noemen ze nanoplastics en die zijn zelfs onder de modernste microscopen nauwelijks te zien. Dit geeft dus wel aan dat het echt om hele kleine stukjes gaat.  Als jij dan denkt aan het zwerfvuil dat plastic bevat dan heb je wel al door dat het om best een grote hoeveelheid gaat.

Daarnaast komt er ook microplastic in het water terecht door het wassen en drogen van synthetische kleding. Gemiddeld worden er met het spoelwater 9 miljoen microvezels afgevoerd wanneer jij 5 kilo synthetische kleding wast. Ook komen daar nog eens 17 miljoen kilogram slijtstof van autobanden bij wat in het milieu komt. Best een hoeveelheid als je dat zo even optelt.

In de media gaat het momenteel voornamelijk over de Microplastics in verzorgingsproducten.  Deze komen met het reinigen van de huid weer in het afvalwater of wanneer het hele kleine deeltjes zijn zelfs in je lichaam. Bij een scrubbeurt komen er tot 100.000 deeltjes polyethyleen in het afvalwater.  Al onze bodyscrubs bevatten uiteraard deze deeltjes niet maar zijn van 100% natuurlijke ingredienten.

Daarnaast zit polyethyleen in veel reguliere cosmetica producten zoals eyeliners, mascara, lipsticks, poeders en huidverzorgingsproducten. Wij garanderen dat onze eyelinersmascaralipstickspoeders en huidverzorgingsproducten volledig Microplastic vrij zijn.

Wil jij nog meer informatie over kijk dan eens op www.beatthemicrobeat.org

Selecteer een Afleverpunt

Pin It on Pinterest

Share This